Adolf Fredrik Kungaparets fabriksanläggningar på Drottningholm förevisas ständerna 1762 - av Daniel Fehrman TOPPEXEMPLAR - RAR

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

(Redan såld)

Adolf Fredrik - Kungaparets fabriksanläggningar på Drottningholm förevisas ständerna 1762
En utsökt och mycket sällsynt medalj i toppskick med fullt bevarad skimrande stämpelgalns, ett exemplar för finsmakaren. Detta exemplar ingick i storsamlaren Eberhard Cronas samling som såldes på auktion i Amsterdam 1937. Utöver det här utbjudna exemplaret har jag endast kännedom om ytterligare ett exemplar i silver (Ex. Bonde) samt ett exemplar i brons. Graverad av Daniel Fehrman. Brons, 54.2g, 52.5mm, Kvalitet 01/0, Hildebrand 35.


ÅTSIDA
Adolf Fredriks högervända bröstbild iklädd manteldraperat harnesk samt omskriften: "ADOLPHUS FRIDERICUS, D G REX SVECIAE" som översatt lyder: "Adolf Fredrik, med Guds nåde konung av Sverige". 


FRÅNSIDA
En antik kask och ett harnesk uppsatt på den stympade stammen av ett lagerträd som utskjuter en frisk gren. Vid sidorna en grupp med vapen (svärd, sköld) och redskap (spade, plog mm). I omskriften texten: "NOSTRO GRANDESCUNT AUCTA LABORE" som översatt lyder: "De växa till, utökade genom vår möda". I avskärningen årtalet för besöket "MDCCLXII" (1762).