Fredrik I & Ulrika Eleonora Kungahusets ära 1723 av Johann Carl Hedlinger - OCIRKULERAT PRAKTEXEMPLAR - RR

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Medaljen är redan såld

Fredrik I & Ulrika Eleonora Kungahusets ära 1723 av Johann Carl Hedlinger - OCIRKULERAT PRAKTEXEMPLAR - RR
Ett fantastiskt fräsht tennexemplar, som tagen direkt ur stampen. Tekniskt ocirkulerad med fullt bevarad präglingsglans och endast med lätt kabinettsslitage på de högsta topparna och helt obetydliga kontaktmärken av hantering. I den internationella databasen Coin Archives Pro (där de flesta större auktionsföretagens resultat finns arkiverade) har under de senaste ca 20 åren har totalt tre exemplar sålts, varav det här utbjudna är det överlägset vackraste. Hildebrand 28, Felder49, tenn, kvalitet 01/0, 73.18g, 61.72mm.


Åtsida
Konungens och Drottningens förenade bröstbilder, båda lagerkransade, hans i harnesk med lejonansikte på bröstet, bar hals och veck av hermelinsmanteln. Drottningens bild med pärlsnören i håret och lätta veck sammanfästade genom ett runt smycke på bröstet. Nedanför gravörens namn: "I. C. HEDLINGER. F." samt omskriften: "FRIDERIC. ET ULRICA EL. D. G. REX ET REG. SVEC.".


Frånsida 
Elva i en krets satta små bröstbilder av Sveriges regenter från och med Gustav Vasa till och med Ulrika Eleonora. I mitten inom denna krets konung Fredriks medaljong hållen av ett krönt stående lejon med spira i högra tassen ovanpå ett globsegment  med Sveriges tre kronor. Under bröstkanten på Fredriks bild: "1723" och där nedanför: "C. H."