Trakien, Tasos, Tetradrachm efter 148 f.Kr med Herkules och hans tolv stordåd - En klassiker för samlare av antik historia

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Trakien, Tasos, Tetradrachm efter 148 f.Kr med Herkules och hans tolv stordåd - En klassiker för samlare av antik historia
På åtsidan Dionysos högervända bild och på frånsidan Herkules stående med sin klubba. Silver, kvalitet 1+, 16.85g, 32mmHerkules, även känd som Herakles, var en framstående figur inom den grekiska mytologin. Han betraktades som den starkaste av alla människor och hade en enastående fysisk styrka. Herkules var son till Zeus, kung över gudarna, och Alkmene, en dödlig kvinna.


Enligt myten visade Herkules sin exceptionella styrka redan som spädbarn. Han besegrade två ormar som sändes av Hera, Zeus' svartsjuka hustru, för att döda honom. Under sin uppväxt lärdes Herkules av den kentauriska läromästaren Kheiron och blev skicklig i många ämnen, inklusive stridsteknik och retorik.


Herkules är mest känd för sina tolv stordåd, som utfördes som en del av hans straff efter att ha dödat sin fru och sina barn i ett tillfälligt vansinnesanfall, orsakat av gudinnan Heras inflytande. Dessa uppdrag inkluderade att besegra bestar och monster som Hydra, Nemeiska lejonet och Kerberos, den trehövdade hunden som vaktade Hades.


Genom att fullfölja dessa farliga uppdrag visade Herkules sin oöverträffade styrka, uthållighet och mod. Han var en populär figur i den grekiska kulturen och uppskattades för sin hjältemodighet och sin förmåga att övervinna svårigheter.


Herkules är en viktig symbol för antikens greker och representerar mänsklig styrka och beslutsamhet. Hans legend fortsätter att inspirera och fascinera människor än idag.