Göteborgsutställningen 1923 - guldmedalj - UNIK I PRIVAT ÄGO graverad av Svante Nilsson

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Göteborgsutställningen 1923 - guldmedalj - UNIK I PRIVAT ÄGO
1:a pris utdelad av Konung Gustav V personligen till C.j. Andersson 1923. Unik guldmedalj i perfekt skick och präglat originaletui från Göteborgsutställningen 1923. Guld, 40g, 39.14mm, kvalitet 0-, graverad av Svante Nilsson. En fantastiskt vacker och historiskt intressant guldmedalj ur mitt guldkabinett.


ÅTSIDA
Konung Gustav V porträtt samt omskriften: " GUSTAV V SVERIGES KONUNG". På kanten under konungens bild, gravörens nam: "Sv Nilsson"


FRÅNSIDA
Bonde gående på åker och sår, samt omskriften: 22A ALLMÄNNA SVENSKA LANBRUKSMÖTET I GÖTEBORG 1923"


Om de svenska kungliga guldmedaljerna
De svenska kungliga guldmedaljerna var präglade på uppdrag av konungen och avsedda som gåvor till andra kungligheter. Upplagorna för dessa exklusiva guldgåvor var från början mycket små, troligtvis endast någon handfull präglades. Den absoluta majoriteten av de en gång präglade guldmedaljerna har, på grund av sitt höga metallvärde, sedan länge smälts ned och försvunnit. Endast ett ytterst litet fåtal guldmedaljer har överlevt till våra dagar. Därför är samlandet av svenska kungliga guldmedaljer det mest prestigefyllda och svårtillgängliga samlarområdet, där guldmedaljer mycket sällan bjuds ut på marknaden. Det krävs därför tålamod, resurser och långsiktighet för att samla på svenska kungliga guldmedaljer. Är du intresserad av att lägga grunden till en sådan exklusiv samling? Kontakta mig för en diskussion om dina samlarambitioner – givetvis helt utan förpliktelser.


Jag erbjuder även individuella betalningslösningar med upp till 24-månaders räntefria köp. Kontakta mig för finansiella diskussioner.