Sverige - Guld - Oskar II - Sextonde allmänna svenska lantbruksmötet i Stockholm 1886 - XR

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Sverige - Guld - Oskar II - Sextonde allmänna svenska lantbruksmötet i Stockholm 1886 - XR
Konungens vänstervända bild / Gudinna sittande bakom vapensköld med tre kronor och bikupa,,
"OSCAR II SVERIGES OCH NORGES KONUNG / A. LINDBERG" //,"SEXTONDE ALLM • SVENSKA - LANTBRUKSMÖTET 1886 / A. LINDBERG". Guld, 52.06g, 44mm, XR, kvalitet 01. 


Präglad med underbart djupt spegelglänsande fält och frostad relief.
För finsmakaren och samlaren av extrema rariteter.
En vacker guldmedalj ur mitt exklusiva guldkabinett!


Om de svenska kungliga guldmedaljerna
De svenska kungliga guldmedaljerna var präglade på uppdrag av konungen och avsedda som gåvor till andra kungligheter. Upplagorna för dessa exklusiva guldgåvor var från början mycket små, troligtvis endast någon handfull präglades. Den absoluta majoriteten av de en gång präglade guldmedaljerna har, på grund av sitt höga metallvärde, sedan länge smälts ned och försvunnit. Endast ett ytterst litet fåtal guldmedaljer har överlevt till våra dagar. Därför är samlandet av svenska kungliga guldmedaljer det mest prestigefyllda och svårtillgängliga samlarområdet, där guldmedaljer mycket sällan bjuds ut på marknaden. Det krävs därför tålamod, resurser och långsiktighet för att samla på svenska kungliga guldmedaljer. Är du intresserad av att lägga grunden till en sådan exklusiv samling? Kontakta mig för en diskussion om dina samlarambitioner – givetvis helt utan förpliktelser.


Jag erbjuder även individuella betalningslösningar med upp till 24-månaders räntefria köp. Kontakta mig för finansiella diskussioner.