Sverige, Karl XI med föräldrarna Karl X Gustav & Hedvig Eleonora - 25 Dukater ca 1680 - GULD - UNIK privat ägo

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Sverige, Karl XI med föräldrarna Karl X Gustav & Hedvig Eleonora - 25 Dukater ca 1680 - GULD - UNIK  privat ägo
Ur mitt guldkabinett förevisas en pampig minnespenning i guld som troligtvs endast präglats i en handfull exemplar för att delas ut av konungen personligen till någon annnan besökande kunglighet. Graverad av Arvid Karlsteen ca 1680. Medaljen präglad i hög relief med underbar lyster, tekniskt ocirkulerad, endast med hanteringsmärken och lätt kabinettsslitage på de högsta topparna.Kvalitet 1+/01-01. Hildebrand 62. Guld. 86.98gram, 46.5mm. En toppraritet av allra högsta dignitet! 

Följande två exemplar existerar:
1 - Detta exemplar, som är det enda kända i privat ägo
2 - Ex. KMK


ÅTSIDA
Konungaparets högervända bröstbilder samt omskriften "C. GVS: REX. HED: ELEONO: REG."

FRÅNSIDA
Karl XI högervända bild samt omskriften "CAROLVS. XI D: G: REX. SVE:"


Om de svenska kungliga guldmedaljerna
De svenska kungliga guldmedaljerna var präglade på uppdrag av konungen och avsedda som gåvor till andra kungligheter. Upplagorna för dessa exklusiva guldgåvor var från början mycket små, troligtvis endast någon handfull präglades. Den absoluta majoriteten av de en gång präglade guldmedaljerna har, på grund av sitt höga metallvärde, sedan länge smälts ned och försvunnit. Endast ett ytterst litet fåtal guldmedaljer har överlevt till våra dagar. Därför är samlandet av svenska kungliga guldmedaljer det mest prestigefyllda och svårtillgängliga samlarområdet, där guldmedaljer mycket sällan bjuds ut på marknaden. Det krävs därför tålamod, resurser och långsiktighet för att samla på svenska kungliga guldmedaljer. Är du intresserad av att lägga grunden till en sådan exklusiv samling? Kontakta mig för en diskussion om dina samlarambitioner – givetvis helt utan förpliktelser.


Jag erbjuder även individuella betalningslösningar med upp till 24-månaders räntefria köp. Kontakta mig för finansiella diskussioner.