August Strindberg av Erik Lindberg 1939 - En av Sveriges mest framträdande författare

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

August Strindberg 1849-1912
Utgiven av Svenska Akademien 1939, graverad av Erik Lindberg, silver 43.76g, 45mm, UE 386, härlig originalton med underliggande skimrande präglingsglans, kvalitet 01.


Johan August Strindberg föddes den 22 januari 1849 i Stockholm och avled den 14 maj 1912, även det i Stockholm. Han var en framstående svensk författare under fyra årtionden, men hans karriär var ofta skuggad av kontroverser och personkonflikter. Strindberg är mest känd för sina klassiska verk inom svensk litteratur, inklusive romaner, noveller och dramer. Han anses vara en av Sveriges mest inflytelserika författare och har internationellt erkännande som dramatiker.

Utöver sin skriftliga produktion var Strindberg också en konstnär som utforskade måleri och fotografi, även om hans konstnärliga talang uppskattades mer av framtida generationer än av sin samtid.

Strindberg var en högproduktiv författare, även om han hade perioder av skrivkramp, och han bröt ny mark inom flera litterära genrer. Han betraktas allmänt som en banbrytare inom det svenska språket. Han var en del av den litterära kretsen kring åttiotalisterna och visade också engagemang för arbetarrörelsen som växte fram under hans tid. Dessutom ägnade han sig i perioder åt oberoende och egenartad forskning inom områden som naturvetenskap och ockultism.