Drottning Kristina - Besöket i Paris 1656 och förhandling om kungadömet Neapel av Charles Cheron - MYCKET SÄLLSYNT och vackert ocirkulerat exemplar -

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Drottning Kristina - Besöket i Paris 1656 och förhandling om kungadömet Neapel
Kristina abdikerade den svenska tronen 1654 och konverterade till katolicismen och flyttade till Rom där hon levde fram till sin död 1689.  Kristina var fortfarande en person med drottningens rang och "domvärjo" dock utan land. Hon älskade att vara i centrum för maktspelet i Europa och besöket i Paris 1656 handlade mycket om (givetvis i hemlighet) om att förmå Frankrike (som var intresserade) att anfalla kungariket Neapel och där sätta in drottning Kristina som regent. Detta gick dock om intet. Medaljen präglades i samband med hennes besök och som sådan synnerligen historiskt intressant. Ett ocirkulerat praktexemplar med endast helt obetydligt kabinettsnötning på porträttets högsta punkter och minimal ojämnhet i fältets toning. Kvalitet 01/0, 26.7g, 42mm. Hildebrand 101, graverad av fransmannen Charles Jean Franc. Cheron.


Åtsida
Drottning kristinas högervända bröstbild, under bilden gravörens namn och i omskriften: "REGINA CHRISTINA"


Frånsida
En strålanade sol (Kristina, kring vilken henns värld roterar), och i omskriften: "NEC FALSO NEC ALIENO", som översatt betyder: "(Den lyser med ett ljust som är) varken falskt eller lånat".